Retururi
1. Prevederi introductive
1.1 Politica de retur
1.1.1 Această politică de returnare a fost creată în conformitate cu § 2166 din codul civil și se referă la bunurile achiziționate de cumpărători (denumit în continuare “cumpărător”) în magazinul Queens (Queens.ro), operat de Queens Store s.r.o., situat la adresa U Tabulky 3020, Hala X, 193 00 Praga 20, Republica Cehă, număr de identificare: 06551203, VAT număr de identificare: CZ06551203, înregistrată în registrul comerțului al Tribunalului Regional din Ostrava, cu numărul de dosar C 72332 (denumit în continuare “vânzător”). Această politică de returnare clarifică conținutul, amploarea, condițiile și durata răspunderii pentru bunurile defecte achiziționate în magazinul Queens. (Queens.ro).
1.1.2 Această politică de returnare este destinată cumpărătorilor care au achiziționat bunuri (denumit în continuare “bunuri”) în magazinul online al vânzătorului (denumit în continuare “online shop). Numai partea 3 din această politică de returnare, care descrie modul de returnare a bunurilor defecte, se aplică tuturor cumpărătorilor. Cumpărătorul – antreprenorilor este o persoană care îndeplinește caracteristicile unui antreprenor în conformitate cu &secțiunea; 420 Legea nr. 89/2012 Sb., din codul civil (în continuare “codul civil”). Partea 2.5 din această politică de returnare se aplică exclusiv antreprenorilor.
1.1.3 Bunurile reprezintă bunurile achiziționate în magazinul online Queens (Queens.ro).
2. Drepturile dumneavoastră în caz de bunuri defecte
2.1 Ce sunt bunurile defecte
2.1.1 Vânzătorul confirmă cumpărătorului că bunurile achiziționate nu prezintă niciun defect la livrare. În special la predarea bunurilor, vânzătorul confirmă cumpărătorului că:
a) bunurile sunt în starea menționată de vânzător în magazinul online (de obicei în descrierea articolului) și care este menționată în contractul de cumpărare sau în comandă. În cazul în care o astfel de dispoziție nu există, bunurile se află în starea la care s-ar fi așteptat pe baza anunțului publicitar al bunurilor respective sau în starea descrisă de vânzător sau de producător.,
b) bunurile sunt potrivite pentru utilizarea descrisă de vânzător în magazinul online (de obicei în descrierea articolului) sau pentru scopul pentru care sunt utilizate în mod obișnuit bunurile respective.,
c) bunurile au fost livrate într-o cantitate, greutate sau dimensiuni corespunzătoare și
d) bunurile sunt in conformitate cu reglementările legale.
2.1.2 Bunurile defecte sunt acele bunuri care nu posedă niciuna dintre caracteristicile descrise mai sus în parte 2.1.1.
2.1.3 Dacă un defect apare în termen de 6 luni de la preluarea bunurilor, se consideră că bunurile erau deja defecte în momentul livrării.
2.2 Cazuri în care cumpărătorul nu este îndreptățit să revendice bunurile defecte
2.2.1 Cumpărătorul nu are dreptul de a reclama bunuri defecte, garanția de calitate nu este aplicabilă și nici vânzătorul, nici producătorul nu poartă nici o responsabilitate:
a) pentru defecte și bunuri vândute la un preț mai mic decât cel stabilit de comun acord,
b) în cazul bunurilor care se uzează prin utilizare regulată,
c) în cazul unui defect care rezultă din utilizarea necorespunzătoare a bunurilor,
d) în cazul bunurilor uzate care au fost folosite în mod similar în momentul preluării lor de către cumpărător la livrare,
e) pentru defectele care rezultă din utilizarea necorespunzătoare a bunurilor și nerespectarea instrucțiunilor date de producător sau distribuitor în documentația furnizată și pe îmbrăcăminte.
2.2.2 Alte restricții și întreruperi ale garanției sunt posibile numai dacă sunt indicate de către producătorul sau distribuitorul bunurilor în condițiile lor de garanție și numai în măsura în care sunt conforme cu legislația cehă și cu reglementările legale.
2.3 Instanțe la care are dreptul cumpărătorul în caz de bunuri defecte:
2.3.1 Livrarea de bunuri noi: cumpărătorul are dreptul la o livrare de bunuri noi numai atunci când,
a) este adecvată în ceea ce privește starea defectului. În cazul în care doar o anumită piesă este defectă, cumpărătorul este eligibil pentru o înlocuire a acelei piese în conformitate cu partea 2.3.2 sau o eliminare gratuită a defectului acelei piese în conformitate cu partea 2.3.3., sau
.
b) nu este nepotrivită având în vedere starea defectului, de exemplu, dacă defectul poate fi înlăturat fără întârzieri inutile (în acest caz, cumpărătorul are dreptul la o înlăturare gratuită a defectului),
b)
c) defectul care poate fi înlăturat a apărut în mod repetat, sau
.
d) există mai multe defecte care pot fi înlăturate pe bunuri.
2.3.2 Înlocuirea unei părți a unui articol (bunuri): În cazul în care un defect este prezent doar într-o parte a unui anumit articol (cum ar fi un șiret defect la pantofi care, în rest, nu prezintă niciun defect), cumpărătorul este autorizat să ceară înlocuirea acelei anumite părți. De asemenea, cumpărătorul este autorizat să ceară un schimb în cazul unor defecte repetate ale bunurilor sau dacă există mai multe defecte în acele părți ale bunurilor.
.
2.3.3. Îndepărtarea gratuită a defectelor bunurilor
2.3.4 Retragerea din contractul de achiziție: Cumpărătorul se poate retrage din contractul de achiziție numai atunci când,
a) nu este posibilă livrarea de bunuri noi, alternativ o înlocuire a unei părți a unui anumit articol,
.
b) defectul este detașabil și a apărut în mod repetat, sau
.
c) există mai multe defecte care pot fi înlăturate pe articolele respective.
.
2.3.5 Reducere adecvată: Cumpărătorul poate solicita o reducere adecvată numai dacă nu i s-a aplicat niciunul dintre drepturile sale din părțile 2.3.1 – 2.3.4 de mai sus. Cumpărătorul poate solicita în continuare o reducere adecvată chiar și în cazurile în care unele dintre drepturile sale din părțile 2.3.1 – 2.3.3 de mai sus au fost aplicate, dar
.
a) vânzătorul nu poate furniza bunuri noi fără defecte, nu poate schimba o parte a unui articol (bunuri) sau nu poate repara bunurile, sau
b) vânzătorul nu asigură o reparație la timp, sau
.
c) asigurarea unei reparații i-ar cauza cumpărătorului probleme și/sau dificultăți semnificative.
.
2.3.6. Drepturile de neexecutare nu se aplică cumpărătorului dacă acesta știa că bunurile erau defecte la livrare (de exemplu, dacă acest lucru a fost specificat înainte de livrare în contractul de vânzare-cumpărare sau în magazinul online) sau dacă cumpărătorul a cauzat singur defectul.
.
2.4 Perioada de revendicare a bunurilor defecte pentru cumpărător, garanție de calitate
2.4.1. Cumpărătorul are dreptul de a-și aplica dreptul pentru defectele care apar în termen de 24 (douăzeci și patru) de luni de la livrare. Acest lucru este valabil chiar dacă cumpărătorul nu a primit o listă de garanție sau orice alt document de acest fel.
.
2.4.2. Dacă în contractul de cumpărare sau în descrierea articolului din magazinul online se menționează că se aplică garanția de calitate pentru articolul dat, în plus, dacă se adaugă o listă de garanție la articol (bunuri), vânzătorul se angajează că bunurile sunt eligibile pentru o utilizare regulată sau că bunurile își vor păstra proprietățile obișnuite. Garanția de calitate poate fi oferită pentru o parte individuală a unui articol. Perioada de garanție începe la livrare, atunci când bunurile sunt preluate de către cumpărător.
.
2.4.3. În cazul în care contractul de achiziție și lista de garanție, conform părții 2.4.2, menționează perioade de garanție diferite, este valabilă cea mai lungă dintre cele menționate, cu excepția cazului în care vânzătorul și cumpărătorul convin altfel. Un acord privind o perioadă de garanție mai scurtă nu afectează dreptul cumpărătorului de a-și revendica dreptul pentru defecte în perioada prevăzută la partea 2.4.1, în cazul în care scurtarea perioadei de garanție nu este efectivă (nu este luată în considerare).
.
2.4.4.4. O proclamație specifică privind garanția de calitate conform părții 2.4.2 are același efect pentru bunurile vândute, ambalajele, instrucțiunile incluse la bunurile vândute sau publicitatea în acord cu alte reglementări legale în ceea ce privește perioada pe parcursul căreia bunurile pot fi utilizate.
.
2.5 Drepturi din neexecutare pentru cumpărător – întreprinzător
2.5.1. Drepturile cumpărătorului – întreprinzător de neexecutare sunt reglementate prin dispozițiile &sec; 2099 – 2112 din codul civil.
3. Cum se returnează bunurile defecte
3. Cum se returnează bunurile defecte
3.1 Reclamația (anunțul) privind defectele unui articol (bunuri)
.
3.1.1 Cumpărătorul este obligat să returneze (anunțe) bunurile defecte și/sau defectele de pe bunuri în magazinele vânzătorului enumerate în partea 4 a acestei politici de returnare sau la adresa indicată de vânzător’s. În cazul în care un alt furnizor destinat reparațiilor este listat în lista de garanție, care este situat mai aproape de cumpărător sau direct la unul dintre magazinele vânzătorului, cumpărătorul are dreptul de a face reparația bunurilor sale defecte și/sau a defectelor la bunuri la furnizorul dat.
.
3.1.2. Cumpărătorul este obligat să trimită bunurile destinate returnării la vânzător, alternativ la antreprenorul specificat, fără întârzieri inutile după ce cumpărătorul a trimis cererea sa de garanție. Perioada în care cumpărătorul întârzie să returneze bunurile defecte vânzătorului nu este inclusă în perioada de garanție conform părții 3.3.1.
.
3.3.1 Vânzătorul va stabili imediat returul prezentat de cumpărător, alternativ în termen de trei zile lucrătoare în cazul cazurilor complicate. Această perioadă nu conține timpul care ar putea fi necesar pentru a evalua în mod profesionist defectul (defectele) dat(e). Vânzătorul este autorizat să soluționeze returul în timp util și fără întârzieri inutile, alternativ în termen de 30 de zile de la data la care returul a fost prezentat de către cumpărător. Vânzătorul va informa cumpărătorul cu privire la soluționarea returului prin telefon și/sau prin trimiterea protocolului de retur conform părții 3.3.2.
.
3.3.2. Pentru decontarea returului pentru cumpărător, vânzătorul este autorizat să întocmească un protocol de retur conform &secțiunii; 19 alin. 1 Legea nr. 634/1992 Sb. pentru protecția consumatorilor, care să cuprindă cel puțin:
.
a) data primirii listei de defecte;
>.
b) motivele returnării;
b) motivele returnării;
c) modalitatea de soluționare a returului solicitată de consumator;
.
d) rezultatul inspecției bunurilor returnate de către vânzător sau o altă parte contractantă (producător sau distribuitor de bunuri);
.
e) justificarea legitimității și modalitatea de soluționare (reparare sau schimb de bunuri);
.
f) justificarea refuzului de returnare.
.
Vânzătorul este obligat să trimită protocolul de retur cumpărătorului în formă scrisă la adresa acestuia menționată în anunțul de reclamații pentru defecte al cumpărătorului’s. Vânzătorul poate, de asemenea, să dispună trimiterea protocolului de retur la adresa de e-mail a cumpărătorului.
.
3.3.3. Obligația de a întocmi protocolul de retur se aplică și altor persoane implicate în repararea defectului.
.
3.3.4. Cumpărătorul este obligat să ridice bunurile în termen de o lună de la soluționarea returului, iar dacă returul a fost soluționat mai târziu, în termen de o lună de la data la care a fost notificat cu privire la soluționare, cu excepția cazului în care vânzătorul și cumpărătorul nu convin altfel. În cazul în care cumpărătorul nu ridică bunurile în perioada menționată, vânzătorul are dreptul de a percepe costuri de depozitare și, dacă este cazul, vânzătorul va avea dreptul de a vinde bunurile date în conformitate cu termenii și condițiile magazinului de internet Queens.ro și cu codul civil.
.
3.3.5. În cazul în care vânzătorul și cumpărătorul convin că cumpărătorul va fi rambursat pentru returul său, suma corespunzătoare va fi rambursată în contul bancar al cumpărătorului numai după ce pachetul său ajunge înapoi la depozitul vânzătorului.
.
4. Datele de contact ale vânzătorului
4.1 Adresa poștală pentru returnări pentru clienții cehi și străini:
Queens store, s.r.o.
U Tabulky 3020
Hala X
193 00
Praha 20
Czech Republic
5. PREVEDERI FINALE
5.1 Acești termeni și condiții intră în vigoare la data de 1 Iulie, 2018..
Descărcați aici: Complaint form Queens.ro (PDF)